Nyheter

Råd – när du har foppa

Posted On maj 4, 2016 at 5:22 f m by / No Comments

När foppatofflan introducerades i  USA, 2002, var det tänkt som en toffla för att användas på båtar. De var luftiga att bära, var halkfria och enkla att ta på sig. Dessutom var de tillverkade av det nu patenterade materialet Crosslite. Ett material som skapar en ”stuns” vilket är klart mycket bättre för ryggen än de tofflor som inte har någon dämpning alls.

Det var just denna ”stuns” som Peter Foppa Forsberg tyckte om när han testade tofflorna i USA. Han lanserade dem sedan i Sverige och ordet ”Foppatoffla” var cementerat. Idag används ordet för alla tofflor av denna modell även om det finns en uppsjö av bra (och absolut mindre bra) kopior.

Den som testat en äkta foppatoffla och jämfört den mot en kopia kommer snabbt känna skillnad på just denna punkt.

Men även om foppan har en rad fördelar så bör man tänka på några saker för att inte få problem med fötterna, eller rättare sagt huden på fötterna.


elektrisk fotfil
Förhårdnader
– Dessa uppstår vanligtvis av tryck på huden eller hårda påfrestningar. I detta fall bör man alltså välja en toffla i den storlek man vanligtvis har på skor. De kommer att kännas ”lite stora” i jämförelse med vanliga skor men dess luftighet är just dess fördel. Skulle förhårdnader uppkomma kan en elektrisk fotfil användas. Var noga med att bara fila bort förhårdnaden. Börja det svida bör filandet direkt sluta. Hellre lite tidigare – än senare. Produkten kan ex. köpas på http://elektrisk-fotfil.se/

vårtmedelFotvårtor – Fotvårtor trivs om det är fuktigt och smutsigt. Så lösningen är helt enkelt att hålla fötterna torra samt rena. Torka ordentligt mellan tårna!

Både fotvårtor och fotsvamp smittar mycket lätt. Därför kan det vara bra att ha tofflor på de ställen där smittrisken är högre. Fotvårtor behandlas enklast med medel mot fotvårtor som ex kan köpas på flera apotek online. Om problemen är stora kan de frysas på klinik.

Rätt storlek, torrt och rent. Svårare än så är det inte.