Nyheter

Kostymskor eller foppatofflor

Posted On januari 7, 2015 at 12:42 f m by / No Comments

Det finns skor och så finns det skor. Det är nog de flesta överens om. Och beroende på vad det är för tillfälle du klär dig för gäller det så klart också att du matchar det hela med de rätta skorna. För skorna har nämligen en större betydelse i en outfit än man kan tro ibland. I vardagen är fräcka sneakers mångas favorit idag, oavsett om du är kille eller tjej. Det passar liksom bra till det mesta när man är på språng samtidigt som det är bekvämt. Men sedan dyker så klart också de tillfällen upp som kräver finkläder emellanåt. Och för en man kan det då vara läge att investera i en snygg kostymsko. Det finns mängder av olika modeller och stilar att välja mellan när det gäller kostymskor för män. Och även om du vanligtvis inte gillar den dressade stilen kommer du säkerligen att hitta någonting som du ska tycka om och känna dig stilig i.

Vissa får förmodligen upp en bild av en kostymsko som en tråkig och intetsägande lädersko i svart kulör. Men de behöver nödvändigtvis inte vara så trista som man tror och de behöver inte heller sticka ut allt för mycket från mängden. Självklart kan du också hitta de där kostymskorna som utstrålar extravagans men du kan också hitta diskreta alternativ som är minst lika eleganta. Sedan kan man också vara lite vågad och hoppa över den svarta nyansen och prova en brun. Båda passar till det mesta i klädväg och ser dressat ut. Till en kostymsko passar en stiligare outfit såsom kostym där slips, slipsnål och bröstnäsduk är trevliga accessoarer att addera. Din look kommer att bli fulländad och se genomtänkt ut när du anländer till tillställningen du är bjuden till.

foppatofflorEn sko som däremot skulle kunna kallas för kostymskons raka motsats är de numera folkkära foppatofflorna som finns i var och varannans skohylla idag. Anledningen till att skorna har fått namnet foppatofflor i folkmun är för att hockeylegenden Peter Forsberg tog Crocs till Sverige. Eller snarare av hans företag Forspro vilket ledde till namnet foppatoffla. Peter Forsberg själv gjorde dem sedan kända eftersom han använde dem på grund av en hälskada för några år sedan. Och idag är det nog få som har lyckats undgå den populära gummiskon som finns i en rad olika färger och utföranden. Du känner igen toffeln på att den är gjord i gummimaterial och inte sällan ses i färgglada nyanser. Uppe på foten har den utrustats med hål och ser i övrigt ut som just en vanlig toffel som du bara sticker in foten i. Ett tag var det också inne att smycka sina foppatofflor med olika små märken eller figurer som man fäste i hålen på skons ovansida för en festlig look.

Både kostymskorna och foppatofflorna är skor som används flitigt av människor runt om i Sverige idag men självklart vid olika tillfällen. Du trär ju till exempel inte på dina foppatofflor när det vankas fest och du klär dig i kostym. Likaså tar du inte på dig kostymskorna när du ska ut i trädgården och arbeta. Det handlar om att välja sina skor efter vad man ska göra och hur man klär sig. Någonting som är en självklarhet för de flesta idag. Dock man det vara roligare att matcha sina kläder och hitta snygga accessoarer till sina finkläder och kostymskor än om man skulle matcha sina foppatofflor. Oftast används ju tofflorna när man snabbt ska gå ut med soporna eller bara behöver springa utanför dörren i alla hast.