Nyheter

Gäster blev bestulna på foppatofflor – av räv

Posted On september 1, 2016 at 4:49 e m by / No Comments


rävDet sägs ju att rävar är sluga. Den här räven, som länge varit en stamgäst på Dragsö Camping i Karlskrona är inget undantag. Thomas Berg, som äger campingen, har berättat om hur gäster har blivit av med sina foppatofflor.
 

Foppatofflor är kanske inte en delikatess för en räv – men uppenbarligen blev den så frestad av campinggästens skodon att den bestämde sig för att äta dem ändå. Att rävar vistas så nära människor brukar ofta vara en antydan på att något är fel – den här räven verkar dock frisk och välmående enligt Thomas Berg.

Blandade reaktioner från gästerna

Att ha en räv som stryker sig mot ens ben är inte något man upplever varje dag. Det här får förmodas även gälla gästerna på campingen, som reagerade med skräckblandad förtjusning på rävens oblyga närmanden.

Han berättar hur ett par satt och fikade, för att helt plötsligt märka att det är något som stryker sig mot deras ben under bordet. Gästerna blev inte upprörda – utan blev snarare förtjusta och förskräckta på samma gång.

Samtidigt berättar han att gästerna bara har varit positivt inställda till campingens nya husdjur. Han poängterar att räven inte gör någon större skada, och att gästerna tycker det är något skojigt som kan bli till ett roligt minne.

Har skaffat familj

Den foppatoffelstjälande räven har nu blivit med familj, berättar Thomas Berg. Benägenheten till att närma sig människor verkar dock inte ha gått i arv. Istället väntar honan och ungarna tysta i grytet, medan pappa ger sig ut på äventyr – både på natten och på dagen.

Ungarna och honan behöver nog inte vara oroliga för maten. Om det inte är foppatofflor han hittar, så är det desto bättre mat han kan ta med sig tillbaka till boet. Förutom grävlingungar och kaninungar, kryllar det också av kaniner i området.

Om räven kommer ännu närmre gästerna nästa sommar återstår att se.