Nyheter

Crocs – går åt fel håll

Posted On november 5, 2015 at 11:50 f m by / No Comments

Crocs-Croc-Band-FlatDet de flesta förknippar med Crocs är de så kallade foppatofflorna. Dessa lanserades i Sverige av hockeylegenden Peter Forsberg och därigenom fått sitt namn. Men märket har med åren utökat sitt utbud rejält. Detta då främst bland skor (och stövlar) även om det exempelvis även finns ryggsäckar av detta mjuka gummimaterial.

På senare år har även skor som inte alls har den klassiska Crocs-looken lanserats. På ett sätt känns det lite fel. Exempelvis har företaget börjat med loafers och sneakers. Frågan blir om de gått ifrån ett vinnande koncept. De går ifrån hela konceptet med skon och börjar snegla mot marknader som de inte varit inne på tidigare.

Sneakers

Om nu utvecklingen går mot att Crocs lämnar det karaktäristiska och börjar konkurera på andra delar av skomarknaden. Hur kommer framtiden se ut? Kommer fotbollsspelare börja göra reklam för Crocs och ha på sig fotbollskor med detta märke. Skulle det vara trovärdigt? Ska Zlatan dra på sig ett par fotbollsskor i helgjuten gummi? Eller ska de ta steget ut och lämna materialet som de byggt hela sitt varumärke på.
Det är lite här som man börjar känna att gränsen går. De allra flesta förknippar märket med de färgglada tofflorna. Tofflor som är enkla att ta på och ta av och som ger lagom stuns för foten. Det är vad man tänker på gällande märket. Det är där de är starka. Det är där de ska vara starka.

När de nu lanserar Loafers och sneakers i tyg, små tygskor och tofflor som knappt har inslag av deras kända material så känns det som att de går åt fel håll.

Vi vill hålla hårda skottsäkra väggar mellan dessa världar. Här på Foppatofflor.com kommer vi hålla oss till de klassiska foppatofflorna och de andra produkterna som lyfter fram Crocslite. Sneakers och Loafers får ni köpa på billiga-sneakers.se