Foppatofflor

Foppatofflor  Foppatofflor Barn  Bäst i Test Stövlar - Crocs Stövlar

crocs tofflor äkta

foppatofflor barn

Foppatofflans historia

Historien bakom foppatofflornas kommande succé tar sin början år 2002. Det var då som tre män bestämde sig för att lansera tofflan – men då som en praktisk båtsko. Det var Duke Hansson, George Boedecker samt Scott Seamans som började marknadsföringen genom att lansera dem på en båtmässa i Florida.

Tofflorna, som tillverkades av företaget Foam Creations Inc, hade då en sula som var halksäker och med tanke på att de är tillverkade av ett slags gummi blev det en perfekt sko att använda på båten. Det tyckte även många av mässdeltagarna och det dröjde inte länge förrän genombrottet för foppatofflan var ett faktum. Men än så länge var det inte någon som sa foppatofflor om dem…

Det material som användes i tofflorna var Crosslite vilket troligtvis var det som inspirerade männen till att kalla sitt företag för Crocs. I USA gick även gummitofflorna under namnet Crocs. Två år senare tog företaget Crocs patent på detta material och de spreds över hela världen. Framgångarna för Crocs var enorma vilket resulterade i att de 2007 blev utsedd till årets varumärke i England. Samma år hade omsättningen ökat 250%.

Crocsen blir Foppatofflor

Det var när Crocs började expandera över hela världen som vår stora hockeylegend, Peter Forsberg, fick upp ögonen för dem.  Han slutade spela hockey för några år sedan på grund av de problem han hade med sina fötter. Det gjorde helt enkelt för ont att ha på sig skridskor att han till slut valde att lägga dem på hyllan. Att ha problem med fötterna är något han dragit med länge och det var också första steget till att vi idag kallar crocstofflorna för foppatofflor i Sverige.

Peter ”Foppa” Forsberg hade fått en skada på hälsenan och letade efter ett par skor som skulle kunna avlasta foten så pass mycket att det kunde vara ”behagligt” att gå i dem. Efter att ha testat crocstofflan insåg han att han hittat rätt.

Det ergonomiska materialet gav lagom stuns för att avlasta hälsenan och han fastnade för dem totalt vilket gjorde att han även kontaktade Crocs för att bli deras leverantör i Sverige. Ett avtal skrevs med Forsbergs företag Forspro vilket gjorde att han fick lansera dem i sitt hemland. Många gånger skedde marknadsföringen med bilder på Foppa vilket gjorde att många snart sa foppatofflor om dem. Sedan dess har det blivit ett generellt namn för alla plasttofflor även om det enbart var Crocs Originaltofflorna som bar namnet från början.

I början såldes det foppatofflor för 400-500kr styck och detta i stora mängder. Det blev en mycket populär toffla som både användes inomhus och utomhus. Vissa såg sina foppatofflor som en ersättning för träskon medan andra bytte ut sina allt för varma arbetsskor på jobbet mot dessa foppatofflor.

Men framgången hade ett abrupt slut. När en framgång föds vill många hänga med på tåget. Det tog inte många år förrän marknaden översvämmades av de billigare kopiorna och konflikten var ett faktum. Även om kvalitén möjligtvis kan varit sämre så var det inte alla som förstod varför en foppatoffla skulle kosta 5 gånger mer än en annan plasttoffla. Därav valdes plasttofflorna först och försäljningen dalade. Försäljningen minskade och Forsberg förlorade fortsatt agentur.

År 2010 lades företaget ner av Forsberg som istället satsade på andra investeringar.
Idag marknadsförs Crocstofflan av Crocs Nordic Oy vilket är ett finskt delbolag till den stora Crocs-koncernen. Utbudet har breddats rejält både inom den klassiska foppatofflan och inom annat utbud inom skosegmentet. Utöver tofflor har även företaget stövlar, sneakers och andra varianter på skor. Men det som är lika är att alla är tillverkade av  Croslite™ vilket betyder att de är mycket bekväma och ergonoimska.

Välkommen till foppatofflor.com för att hitta din toffla. Detta oavsett om du vill ha originalet eller den billigare plasttofflan.

Foppatofflor  Foppatofflor Barn  Bäst i Test Stövlar - Crocs Stövlar