Crocs Stövlar

crocs stövlar crocs stövlar

crocs stövlar

Peter Forsberg importerade en toffel som verkligen svepte över landet för några år sedan. Den blev mest känd som Foppatoffeln. Det var en framgångsrik erövring av fötterna i vårt avlånga land då många än idag trampar runt i de behagliga tofflorna. Nu är det dags för Crocs stövlar att göra samma resa! De är tillverkade av samma material dvs croslite vilket är mycket skonsamt mot fötterna.

  – Köp dina Crocs stövlar här – 

Crocs stövlar bäst i test

Att ett par gummistövlar ska klara av att hålla väta borta från barnen fötter är något man kan ställa som absolut krav. Det klarar också de flesta gummistövlar att leva upp till. Men när de plockas ut för att användas ännu en säsong så kan det ha uppstått sprickor i materialet som släpper in vatten. Enligt Testfakta är detta inte något man behöver bekymra sig över med Crocs stövlar då de höll för deras slitagetester.

Ett annat bekymmer med gummistövlar för barn är att de över tiden tappar formen och sin styvhet. Detta kan leda till att barn lättare vrickar eller stukar sina fötter. Ännu en gång blev Crocs stövlar testvinnare då böjstyvheten behölls även över tid.

En annan egenskap som uppskattades av Testfakta var att Crocs Handle It Rain Boot (som testades) enbart väger 160 gram vilket är ovanligt lätt för en gummistövel för barn. Det blev även ett plus i kanten för att denna gummistövel har handtag vilket underlättar väldigt mycket för föräldrar som ska få på barnen dessa allvädersstövlar.

Självfallet finns det även en reflex på stöveln som är strategiskt placerad på hälen.

I Testfaktas test fanns det åtta olika modeller av gummistövlar för barn och just denna modell var den solklara vinnaren. Stöveln hade högsta betyg för böjstyvhet i sulan och visade inga sprickor efter slitage. Den fick även högt betyg för materialets kvalitet och vattentäthet. Det sammanlagda betyget blev 4,6 där 5,0 var det högsta möjliga!

 – Köp dina Crocs stövlar här – 

Skötselråd för din Crocs Stövel

För att förlänga livslängden ytterligare på sina Crocs stövlar bör man med viss regelbundenhet rengöra dem med ljummet vatten (max 30 grader) med en mjuk tvättsvamp. Trots att tvättmaskinen kan hålla denna temperatur avråds man av tillverkaren från att tvätta dessa gummistövlar i maskin. Vill man behålla den fina glansen bör även stövlarna smörjas in med regelbundet mellanrum.

Gummistövlarna ska förvaras på sådant sätt att de inte utsätts för mer än vanlig rumstemperatur. De trivs också bäst om de slipper stå i direkt solljus.

Tillverkaren uppmanar föräldrar att hålla koll på sulorna på stövlarna så att de inte är allt för slitna innan man byter ut stövlarna för ett par nya. Slitna skor är oftast hala skor och vi vill alla att barnen ska vara trygga.

Så välkommen att hitta dina foppatofflor eller dina Crocs Stövlar på denna sida. Den ena perfekt de somriga soliga dagarna och den andra betydligt mer passande när regnet håller sig framme.

Se övriga foppatofflor här.

crocsstövlar
Crocs Stövlar

One thought on “Crocs Stövlar

  1. Pingback: Crocs stövlar – Bäst i test | Veckans produkter

Comments are closed.