Crocs Crocband vs Flip-Flop Plagen Junior

Foppatofflor, som original, ges ut av märket Crocs. Det var deras första produkt och sedan dess har de lanserat flera skor och även ryggsäckar. Men även sandaler.

Hur står sig Crocs Crocsband mot Flip-Flop Plagen?

Flip-Flop Plagen

Reima är ett stort svenskt märke med populära barnskor. Framförallt är det fokus på vinterkläder, UV-kläder och andra plagg där just funktion står i fokus. Det märks även i deras barnsandal som både finns för de mindre barnen (Flip-Flop Plagen Junior) och större barnen (Flip-Flop Plagen).

Barn/Vuxen – Denna flip-flop finns alltså bara till barn.

Sulan är en EVA-sula vilket skapar ett bra grepp. Hälremmen är elastisk så att barnet får en sandal som sitter riktigt bra på foten. De kan maskintvättas vilket är lite unikt. Dessutom flyter de och torkar snabbt. En enkel flip-flop för barnen helt enkelt.

Kostnad ca 180 kr.

crocs band

Crocs Crocband

Crocs Crocband verkar enbart finnas för vuxna. De butiker som marknadsför Crocs-skor, som har granskats, har enbart vuxenstorlekar. Det är lite märkligt eftersom Crocs är stora gällande exempelvis gummistövlar till barn – där de även fått bäst i test.

Barn/Vuxen: Dessa flip-flop tofflor är unisex och finns alltså inte i herr och dammodeller. Storlekarna börjar på 36 och sträcker sig ända upp till 49.

Sulan är av klassiskt crocsmaterial, croslite. Det material som gjorde att Foppatofflor så snabbt blev populära över hela världen. Ett material som både skapar ett gott fäste, stabilitet och ergonomi. Foppatofflorna blev först populära bland båtfolk just på grund av de fungerade så bra på båtar, vilket påvisar fördelarna med materialet.

Till skillnad mot Plagen finns ingen hälrem. Det är därmed mer en klassisk flip-flip som är extremt enkel att ta på och av. En lättviktare som är enkel att använda under sommarmånaderna.

Kostnad ca 299 kr

Skillnader

Att jämföra en barntoffel mot en vuxentoffel blir inte helt rättvist. Att de två tofflorna inte hade samma målgrupp var däremot något vi märkte en bit in i testet. Det är troligtvis på grund av de två målgrupperna som det även blir olika stor fokus på funktion.

Att Plagen har hälrem beror främst på att skon ska sitta tydligt på barnets fot eftersom det annars är stor risk för att barnet kan snubbla och slå sig. Barnen rör sig snabbare, hastigare och mer impulsivt och därmed finns en fördel med hälremmen.

Prismässigt finns också en skillnad vilket bör bero på märket. Crocs är överlag dyrare än deras konkurrenter – oavsett om det handlar om barn eller vuxenmodeller. Väger materialval och funktion upp mot det högre priset? Det beror nog på vad man söker för modell och funktion.