Nyheter

Foppatofflor passar inte alltid

Posted On januari 1, 2014 at 1:29 f m by / No Comments

Vi som driver Foppatofflor.com älskar dessa Crocstofflor. Inte helt oväntat kanske. De går att använda som fritidssko och arbetssko, på sommaren som på vintern. Men när vi fick en bild skickad till oss på en motorcykelåkare som haft på sig ett par av dessa tofflor när han körde sin motorcykel och var med om en olycka fick vi tänka om.

Det var brutala skador som knappast är värd någon människa att få. Så vi backar lite på denna punkt. Tofflorna passar inte till fordonskörning. Rätt sak på rätt plats och rätt plagg vid rätt tillfälle är nog betydligt bättre.   Att dra på sig en skyddande hjälm och sedan sätta sig på en motorcykel i Bermudashorts och foppatofflor är inte speciellt genomtänkt. Visst- man håller sig inom lagen och försäkringen täcker även om man åker så eftersom de flesta försäkringsbolag bara kräver att man följer lagen. Men ibland är det tillåtet att tänka själv också. Men uppenbarligen är det inte lika klart för alla. Kanske vore det bättre att ändra lagen då så att man tvingas skydda sig mer på sin motorcykel. Eller ändra kraven för att kunna teckna mc-försäkringen. Det är det i alla fall några bolag som har gjort.

Det finns nämligen försäkringsbolag som kräver att föraren ska ha skyddskläder för att man ska få ut ersättning på Mc-försäkringen. Enligt lag måste man ju bara ha hjälm men skador på övriga kroppen kan bli minst lika otäcka så valet av försäkringsbolagen att kräva skydd är något vi ställer oss bakom. De får väll snällt packa ner sina foppatofflor i ryggsäcken under vägen till stranden. Visserligen blir det varmt och svettigt med skinnställ på sommaren men smakar det så kostar det.  Likheten finns där mot kopior och original. Smakar det så kostar det. Tänk på det inför nästa sommar..vinter…vår…eller höst. För tofflorna passar ju jämt – nästan. Jibbitz